Vi måste snacka!

Hej alla läsare!

Hoppas att allt är bra med och att ni har haft en bra torsdag.
Ända sen jag berättade att jag har blivit godkänd för min viktoperation så har jag fått en del frågor och negativa kommenterar. Jag tänker ta upp de här i detta inlägget.

Visa av sakerna var inte okej att ens säga! Så nu kör vi!

Svar på frågor och onödiga kommentarer!

Fråga:
Hej!
Jag vill börja med att säga att jag tycker inte att man ska få en viktoperation om man sitter och tycker i sig mat och går upp 30 kg på 3 veckor som du påstår. Samt när man lider har psykisk ohälsa som du också säger att du har. Vilken sjukläkare är de som godkänner en sån här sak! Fan, jag vill inte betala din jävla operation din jävla idiot!

Mitt svar:
Tror du inte jag har försökt i 6 års tid att gå ner dom här jävla 45 kg jag har för mycket? Jo, i 6 år så har jag kämpat med att gå ner. De började med 5 kg för mycket men VC trodde att pulver diet så som Modifast med flera märken skulle hjälpa. Men de gjorde de inte. Om jag hade tappat 10 kg hade jag blivit så jävla glad. Att jag ens ansökte om min Operation är för att jag har en sjukdom som heter APC-Resistens och de gör att jag löpt 15% risk att få blodpropp. De är uträknat på en normal vikt. Men med min övervikt så ökar den siffran grovt. Så innan du öppnar munnen kan du jo fråga.

Fråga:
Hej!
Varför gör du den snabba vägen ut? Du är ung. Varför inte fortsätta med min kamp mot vikten? Du har rätt till att neka läkarna medicin för din psykiska ohälsa. De finns många mediciner där som gör att man går upp i vikt. Du har skrivit att du har gått ner några kg. Varför inte fortsätta kämpa då? Att göra en viktoperation är för lata människor som tror att de funkar och sen vill stämma sjukvården för ett fel som dom inte har gjort! Tycker att de är fel att du gör den. Tänk på dina barn!

Mitt svar:
Att göra en viktoperation är ingen snabb väg ut. De är att kämpa fram till operationen. För är de inskrivning och sen är de diet för att gå ner lite innan operationen. Efter de så är de ca 2 veckor på diet soppor sen 2 veckor på mosad mat för att sen SAKTA börja med vanlig mat. Så att tro att viktoperationen är en snabb utväg och för att man är lat. Då har du helt fel. Jag bestämmer hur mycket jag äter både nu och sen! En viktoperation kan hjälpa jätte mycket med andra saker. Tex ångest kan minska för att man börja må bra. Så snälla läs på och fråga folk som har gjort operationen.

Fråga:
Hej Bella!
Vet inte om jag ska säga grattis till operationen. Då jag inte förstår varför du vill göra den eller varför du ska göra den! Där av min fråga. Varför ska du göra en operation som så många varnar för?

Svar:
Tack för din fråga.
Jo anledningen till att jag sökte om operationen är för att jag gick upp 30 kg pga mediciner som VC skrev ut och dom gjorde ingen uppföljning. Sen slutade läkaren och allt runt om rasade samman. När jag fick min dotter gick jag upp lite vilket jag sen tappade när hon slutade amma. Sen 2016 gick jag igenom en känslomässig krasch! I samma veva så blev jag gravid och nu är jag här jag är. Sen 2013 så har jag gått upp 55 kg men sen December har jag gått ner 10 kg ca. Då är de med vikten jag står på idag.
Ang att många varnar om de! De ska man ta på Högsta Allvar. Men man ska inte heller glömma bort att kroppen är fysiska lika men psykiskt och hormonbalanser och allt sånt. Är så individuellt. Lite som att en medicin kan ge 100 olika resultat pga de är 100 olika individer som har testat den.

Negativa kommentarer!

 • Du får skylla dig själv att du är så fet som du är. Du är för fan äcklig och att någon läser din blogg är jo helt sjukt.
 • Hur kan ens du få en sån operation. Fetma är en sjukdom ingen operations lösning.
 • Hoppas de går fel och att du dör. Då du tar på vår skattepengar din feta H**a
 • Du är jo fan värre än blattarna som är här för vår gästvänlighet. Du och resten av dom feta idioterna som älska mat borde fan strandas på en ö så kanske ni lär er vad mat är.
 • Ta din fettis kompisar och åt till ett bootcamp så kanske ni aldrig äter er feta igen. Helt jävla sjukt att någon ens vill ha såna fetto som ni.

Detta är INTE okej!

För några dagar sen skrev jag att jag har haft grov ångest attacker. Detta har gjort att jag inte har varit så aktiv på min blogg. Men jag sa aldrig varför. Här har ni varför.

Jag vet om att om jag visar min svaghet så kommer folk ta av den och göra de värre. Men jag kan inte sitta här och hålla käften. Detta måste tass på allvar och göra något åts. Jag orkar inte att sitta här och låsas att allt är okej. Jag blev så jävla glad den 15 April när Töserna på Koordinator för Obesita på Sahlgranska sa att jag blev godkänd. Jag hörde hur hon blev tårögd av att ge mig informationen direkt. Jag fick brevet 2 dagar senare. Alltså dom som satt där i November och fick ge mig ett nej i telefon. Dom hörde hur ledsen jag blev. Samma tjej fick gå mig beskedet att jag blev godkänd och hon fick höra gläjden. Förstår ni hur de kändes för henne. Jag är så glad att jag har dom att tacka för att jag orkade be om hjälp.

Nu vet jag att en del säger “Ja men varför skriver du om de på min blogg. Inte konstigt att du får såna kommentarer och sånt!” Vet ni vad. Jag har denna bloggen för att jag vill hjälpa så många andra men jag vill PÅVERKA samhället till något bättre. Jag tänker inte sitta här och säga att allt är så jävla bra när de är skit. Passar inte de jag skriva. GE FAN I ATT LÄSA MIN BLOGG!
Jag ska kunna skriva såna här saker utan att bli hatad.

Du som har skrivit något av dom frågor eller kommentarer som jag tog upp! Jag kommer uppmärksamma flera för såna som du! Nu har du fått dina svar på din fråga. Passar inte de så nej då kan jag inte göra mer.

Jag kan inte slås mot näthatet själv. Men jag kan gå ut med vad som händer och informera flera om de! Jag kan uppmärksamma om de. Tillsammans kan vi minska på detta.

Det här inlägget postades i blogglivet, Familjeliv, Vardagslivet, Viktresa. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vi måste snacka!

 1. Nettan skriver:

  Jag skulle kunna skriva / svara en hel bok angående det här !
  Jag blir så ledsen när jag läser att du har fått sånna kommentarer.
  Det är ditt liv, ditt kropp och du har valt att berätta ärligt att du ska göra en operation.
  Jag kämpade i många år med min vikt och efter många läkarbesök fick jag frågan om jag ville operera mig.
  Jag var då på mitt 49:e år och jag har aldrig ångrat mig och idag önskar jag att jag gjorde den tidigare.

  Kämpa på Bella – dom som skrivit dom där negativa kommentarerna har aldrig haft problem med sina vikter och förstår inte hur jobbigt det kan vara.
  Fortsätt att skriva om din viktresa och jag finns här whenever you need me !

  Stor kram !

 2. Ariella skriver:

  Gillar man inte vad man läser kan man skrolla vidare till nästa inlägg eller nästa blogg. Att skriva negativa kommentarer sårar mer än många tror. Undrar man över bloggägarens inlägg kan man fråga på ett trevligt sätt även om man inte håller med skribenten.

  (Blev det lika flummigt som jag tycker)

 3. Tinkerdiinker skriver:

  Men herre gud vad har du för idioter till läsare egentligen? Detta är första gången jag är inne på din blogg och jag blir helt förbannad rent utsagt. Jag håller på att utredas för en GBP (ska bara träffa kirurgen kvar) och jag har hört mycket skit på alla mina sociala medier men jag har aldrig varit i närheten av så okunniga idioter som detta!

  Gör din grej och var stolt över att vara du. Försvara dig inte för såna här idioter för tydligen är dom inte ordentligt läskunniga (ja jag menar er som lagt dessa vidriga kommentarer Come at me) efter som dom är så lite pålästa dom känner att dom har rätten att lägga en kommentar om! Din kropp ditt liv! Fick dessa idioter…

  • Belliz skriver:

   Folk fattar förut fattade meningar utan att tänka sig för. De finns vissa som anser att jag ska göra ett inlägg där jag berättar om varför jag är överviktig. Jo men eller hur. Jag kan inte gjorde de då de inte finns något direkt så (Pekar på) att DETTA har gjort att jag har gått upp i vikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *