Samtalet med en gammal vän

Saknaden…….

Idag här på kvällen så pmade en gammal vän mig. Jag kallar henne mig PTSD mamma. Hon har jag känt över 10 år. Hon kan jag prata om allt med. Anledningen till att jag kallar henne för min PTSD mamma varför när jag lärde känna henne 2007 så hade jag inte fått min diagnos för PTSD. Utan bara Dyselexi och personlighetsströning som de hette då.

Hon sniffade ut mig direkt. Hon började berätta om ptsd och kunde direkt säga min problematik och efter 2 timmars samtal kunde hon mer om mig än vad jag hade sagt.

När jag pratade med henne var de som att hon viste allt om mig. Jag kände mig trygg med henne. Hon öppnade en helt ny värld för mig.

Året gick.

Vi hade fortsatt kontakt och när min mormor avled 2010 så gick jag ut och ringde henne. Jag hade inte sagt något. Inte var jag var mer än på sjukhuset. Men inte varför. Hon svarade direkt “Beklagar gumman” hon viste de i samma stund som luren ringde.

När jag hamnade i en mörktid i mitt liv var hon den ända som jag pratade med. Hon viste allt jag gjorde. Hon frågade aldrig mig “Hur mår du? Vad har du gjort?” med mera. Utan hon kunde svara och direkt sätta orden på hur jag mådde.

Hon var den första…….

Jag ringde när jag kom ut från op efter förlossningen av Waleria. Klockan var 5. Jag ville inte väcka min mamma och hennes man. Jag ringde min bästa vän. Sa till henne att de hade blivit en flicka. Direkt efteråt sa hon “Skönt att du kom ut levande ur operation. 2,5 lite blod är mycket” hon kunde omöjligt vetat de. Men hon var den jag kallade när jag somnade på op. Ja hon och jag är mediala.

Idag….

Var första gången på flera månader som vi hörde ifrån henne. Hon har stunder där hon “går upp i rök” men direkt är hon där när hon är tillbaka. Mitt hjärta sjönk när hon svarade på mitt pm. Jag kände “hon lever. Så klart att hon är annars hade jag känt de” men de var så skönt.

Jag är jo van att hon bara blir tyst haha. Men hon hälsar på barnen ofta och kommer direkt om jag får flashback när jag sover.

Hon är min ängel och räddare i fysisk form. Hon är min bästa vän

Jag har saknat hennes inlägg och hennes pm. Jag saknar henne varje dag men jag vet om att nu mår hon bra och hon är jo inte mer än en resa bort ❤️🛫✈️🛬

Det här inlägget postades i blogglivet, Familjeliv, Vardagslivet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *