Bakom varje…….

God dag gott folk.

Hoppas att er onsdag är bra eller har varit bra. Själv känns de skönt att kunna göra lite vad man vill utan att vara bunden så. Vill jag lägga mig och sova kan jag göra de. Vill jag se film när barnen är på dagis gör jag de!

Dagens utmaning!

Dag 15
Vad är ditt Maj måste?

För utom att fylla år och köpa present till Waleria. Så är de att sommaren kommer. Jag måste se hur bladen på tråden slår ut med mera. Jag måste vara ute och röra på mig.

Dax för lite allvar nu!

Idag på bussen till dagis så var de en klass som skulle ut på utflykt. Jag vet om att lärarna har ingen skyldighet att fostra barnen. Men trodde att lära barn vett och etikett är något som alla kan göra. Inget som ingår i “föräldrar rollen” endast. Utan alla kan göra de. Sen hur man säger de är jo en annan sak.

Ett barn ska inte tillrätta visa andra barn. Speciellt inte när barnet som rättar inte själv kan alla orden!

Ska läraren sitta bredvid och inte säga något?

Lärare sitter med barnen och hon sitter med ryggen emot barnen. Barnet står upp FAST hon har en sittplats. Tror ni att läraren kunde säga till henne? Nehe de gick då inte för hon var fullt upptagen att göra sten sax och påse med ett annat barn. Men jag kan lova dig att hade bussen bromsat så tössa hade skadat sig så hade de hetat att hon inte ville sitta. SUCK! Var är den vuxna i detta? Var är att lära barnen att man SITTER ner i bussen och spårvagnen.

Samma flicka snackade med Waleria som sitter sättet framför. Hon berättat att hon och hennes kusin brukar äta popcorn vilket gör att Waleria säger “Jag älskar popporn!”
Tjejen bakom säger till Waleria “Du de heter faktiskt Pop Cron. Popcorn! OKEJ?” Och en uppsnäsig ton.

Jag som jag är kan inte sitta där och hålla käften. Utan säger till Waleria.

“Hur du säger popcorn är upp till dig. Kan inte någon annan människa oavsett vuxen eller barn acceptera de. Då behöver dom heller inte prata med dig. För hur du säger ordet är hur DU säger dom. Du säger dom på sitt sätt. Huvudsaken är att man förstår vad du menar!”

Direkt skiner Waleria upp och säger
“Tack mamma de var jobbigt när hon sa så!”

Är de verkligen så de ska vara? Läraren sitter för fan bredvid tjejen när hon säger så och säger inget! När tjejens kompis skulle säga till läraren säger läraren “Hörru! Nu var jag upptagen. De får du acceptera!” Direkt efter säger en kille “Kan vi göra sten, sax och påse igen!” var av läraren säger glatt “ja!”

Waleria tackade för sig log mot tjejen och sa hejdå!

Bakom varje leende finns en dold sanning!

Idag så ler folk och säger tack med mera. Men bakom de leendet kan mycket dölja sig. Folk kan vara ledsna har en dålig dag med mera. Utan att de syns.
Waleria tror inte att en vuxen kan bli ledsen bara för att en vuxen inte gråter. Vi vuxna visar gärna inte våra känslor för att inte vara sårbara. Men de är de vi lär våra barn!

Det här inlägget postades i blogglivet, Familjeliv, Vardagslivet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Bakom varje…….

 1. Emmelie skriver:

  Jobbar du hemifrån eller är du sjukskriven?
  Visst är det nu i helgen du fyller år? Fyller oxå Waleria år nu i maj? Hoppas du kan göra det du tänkt nu i maj 🙂

  • Jane skriver:

   Men oj.. vet inte ens vad jag ska säga, får inte fram några ord. Blir bara ledsen, sur och besviken hur dess pedagog betett sig. Vart tappade pedagogen sitt ansvar och respekt… usch!
   Jag är själv barnskötare, klart som fan vi får skit på oss när det ser ut såhär.. 😳

 2. Emma skriver:

  Läraren kund faktiskt ha brytt sig bra mycket mer än personen gjorde. Jag hade själv reagerat på det och blivit irriterad då läraren inte va upptagen med något viktigt

 3. Linda skriver:

  Bra gjort!!!! Hejja dig som står upp för ditt eget barn men även sätter andra barn på plats på ett fint sätt.
  Men den där läraren borde gå en kurs i att vakna

 4. Tycker det var bra att du stog upp och sa något. trist med pedagoger och lärare som inte bryr sig.
  Får hoppas personen inte är så jämt om hon/han jobbar med barn.
  ha en fin kväll

 5. Nettan skriver:

  Men så gulligt när din dotter sa så till dig !
  Ja, det är så tråkigt när man ser hur vissa beter sig ”bland folk”, alltså i affär, buss, t-bana eller nått annat och nån familjemedlem sitter / står bredvid och inte bryr sig.
  Jag kan inte heller låta bli och säga till och brukar ibland säga till både barn och föräldrar att det vore väldigt snällt om dom kunde sluta skrika / springa omkring framför fötterna på folk i affären eller nått.
  Det bästa är att prata lugnt och trevligt mot folk som skriker en i örat för det tar bäst och dom lyssnar bäst då istället för att man själv står och skriker tillbaka.

 6. maria skriver:

  Måsten i maj. Få ett kök installerat och packa upp alla lådor

 7. Elin skriver:

  Bra att du berättade det för din dotter. Tycker att läraren har skyldighet att hålla koll på alla. Det är ju hennes jobb. Om hon inte klarar av det bör det ju va flera vuxna med dom.

 8. Emma skriver:

  Känner igen de du skriver vi råkar ofta ut för de tyvärr !! Tråkigt när sånt händer

 9. Therese Carlsson skriver:

  Jag visar gärna inte mina barn när jag gråter men det är ju jag det men dom vet att jag kan bli ledsen jag med men jag vill bara inte visa det =). Läraren kunde ha sagt till barnet tycker jag.

 10. Micki skriver:

  Blir så irriterad på att folk ska tillrättavisa barn hur dem uttalar vissa ord ! Så länge man förstår vad dem säger / menar spelar det ingen roll anser jag.

  Min onsdag har varit helt okej! En snorig dotter och jag själv börjar känna mig lite små krasslig men förhoppningsvis mår vi båda bättre imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *